Xάκερ «μπήκαν» σε λογαριασμούς 1.800 πελατών της Vodafone

02/11/2015 22:43

Εκτεθειμένοι σε απάτη αλλά και σε ενδεχόμενες προσπάθειες phishing είναι 1.827 πελάτες της βρετανικής εταιρίας. Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε τραπεζικούς κωδικούς, ονόματα και αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Στους λογαριασμούς 1.827 πελατών της Vodafone απέκτησαν πρόσβαση χάκερ αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία το Σάββατο, σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση τέτοιου τύπου στη βρετανική εταιρία τηλεπικοινωνιών αυτό το μήνα.

Όπως τόνισε εκπρόσωπος της εταιρίας, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε τραπεζικούς κωδικούς και στα τέσσερα τελευταία ψηφία των τραπεζικών λογαριασμών των θυμάτων, μαζί με τα ονόματα και τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων.

«Αυτό το περιστατικό συνέβη από εγκληματίες που χρησιμοποίησαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς που πήραν από εξωτερική πηγή την οποία δεν γνωρίζει η Vodafone», σημείωσε ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

«Δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν καθόλου στοιχεία που αφορούν σε αριθμούς πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες πράγματι αφήνουν αυτούς τους 1.827 πελάτες εκτεθειμένους σε απάτη και μπορεί επίσης να τους αφήνουν εκτεθειμένους σε προσπάθειες phishing», συμπλήρωσε.

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, η εταιρία έρχεται σε επαφή με τους εν λόγω πελάτες ώστε να τους ενημερώσει για την κατάσταση, ενώ τονίζει ότι οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

Πηγή www.euro2day.gr