Το Facebook αντιμέτωπο με νέο σκάνδαλο

07/04/2018 16:21

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η καναδική εταιρεία πολιτικών συμβούλων ενδέχεται να απέκτησε παράτυπα πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών.

 

To Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διαγράφει την καναδική εταιρεία πολιτικών συμβούλων AggregateIQ από την πλατφόρμα του, μετά από δημοσιεύματα ότι η εταιρεία μπορεί να είχε παράτυπα πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

«Υπό το φως πρόσφατων δημοσιευμάτων ότι η AggregateIQ μπορεί να συνδέεται με την SCL και ως εκ τούτου μπορεί να παρέλαβε παράτυπα δεδομένα χρηστών του Facebook, την προσθέσαμε στη λίστα με τις οντότητες που έχουν διαγραφεί προσωρινά από την πλατφόρμα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Facebook σύμφωνα με το CNBC.

Σημειώνεται πως η SCL είναι η μητρική εταιρεία της Cambridge Analytica, της εταιρείας που κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε με ανάρμοστο τρόπο τα στοιχεία 87 εκατ. χρηστών του Facebook. 

«Η εσωτερική μας έρευνα συνεχίζεται και θα συνεργαστούμε πλήρως με οποιαδήποτε έρευνα των ρυθμιστικών αρχών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Την Παρασκευή η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι προσωπικά δεδομένα «έως και 2,7 εκατομμυρίων» Ευρωπαίων χρηστών του Facebook ενδέχεται να έχουν καταλήξει με «ανάρμοστο τρόπο» στην βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica (CA).

Με αυτήν την εκτίμηση αναφορικά με την Ευρώπη, επιβεβαιώνεται ο συνολικός αριθμός των 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook που ενδεχομένως επηρεάστηκαν παγκοσμίως από το σκάνδαλο, τον οποίο αποκάλυψε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μέσου Μάρκ Ζούκερμπεργκ την Τετάρτη.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το «Facebook μας επιβεβαίωσε ότι τα προσωπικά δεδομένα έως και 2,7 εκατομμυρίων Ευρωπαίων ή προσώπων που διαμένουν στην ΕΕ, για να είμαστε πιο ακριβείς, ενδεχομένως εστάλησαν στην Cambridge Analytica με ανάρμοστο τρόπο» επισήμανε ο Κρίστιαν Βίγκαντ, εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν

Πηγη https://www.euro2day.gr/news/world/article/1606268/to-facebook-antimetopo-me-neo-skandalo-.html