Το DPO Academy υποστηρικτής του συνεδρίου eHealth Forum 2017 το οποίο θα διεξαχθεί 19-24 Οκτωβρίου στην Αθήνα

18/10/2017 07:46

Το eHealth Forum 2017

με τίτλο: Promoting digital health integration for equal access and asustainable future προαγάγει την ψηφιακή υγεία στην Αθήνα με σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση και συμμετοχή των πολιτών στην χρήση νέων τεχνολογιών που αλλάζουν την ζωή μας. Σήμερα μπορούμε εύκολα και αποτελεσματικά να διαχειριζόμαστε την υγεία και ευεξία μας, να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας, να προλαμβάνουμε την ασθένεια, να παρακολουθούμε μια χρόνια πάθηση και να βοηθάμε τους ηλικιωμένους να μένουν για περισσότερο ανεξάρτητοι. Το διεθνές event θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 19-24 Οκτωβρίου 2017, στο κέντρο της πόλης, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το φετινό event περιλαμβάνει εντελώς δωρεάν για τους πολίτες της Αθήνας:

  • έκθεση εφαρμογών νεοφυών επιχειρήσεων για να γνωρίσουν οι πολίτες καθημερινές εφαρμογές και λύσεις που θα κάνουν την ζωή τους ευκολότερη και καλύτερη 
  • εκπαιδευτικές δράσεις για τη νέα γενιά, από μαθητές μέχρι τελειόφοιτους πανεπιστημίων και σχολών εμπορική έκθεση και περίπτερα-αποστολές από γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Ρουμανία, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και δήμοι από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το eHealth Forum είναι ένα πλέγμα δράσεων επικοινωνίας και προώθησης της ψηφιακής υγείας που συντονίζονται από ένα άτυπο δίκτυο φορέων με κοινό όραμα την ανάπτυξη της ψηφιακής υγείας προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, και με στόχο καλύτερη ποιότητα υγείας και φροντίδας.

Το eHealth Forum φέρνει κοντά ειδικούς της πληροφορικής, ιατρούς, εκπροσώπους ασθενών, επαγγελματίες της υγείας, εταιρείες, δήμους και περιφέρειες, καθώς και διακεκριμένους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να παρουσιάσουν τις απόψεις και τα έργα τους στο συνέδριο και να συζητήσουν τις πολιτικές για την ηλεκτρονική υγεία.

 Στο eHealth Forum 2017 συμμετέχουν επιστημονικοί φορείς (HL7 Ελλάδας και HL7 International, IHE-Europe, EHTEL, ΙΤΕ Πανεπιστημίου Κρήτης κ.α.) φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σύνδεσμοι επιχειρήσεων (Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας-ΣΕΠΒΕ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών-ΕΒΕΑ), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα κάνοντας κλίκ εδώ