Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Deloitte

26/09/2017 21:13

Η Deloitte ανακάλυψε την επίθεση το Μάρτιο του 2017, αλλά πιστεύεται πως οι χάκερ μπορεί να είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα της τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2016.

H Deloitte δέχθηκε κυβερνοεπίθεση η οποία εξέθεσε εμπιστευτικά email και σχέδια πελατών της, σύμφωνα με την Guardian.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, μέχρι τώρα έξι πελάτες της εταιρείας έχουν ενημερωθεί ότι στοιχεία τους έχουν «επηρεαστεί» από την επίθεση.

Με βάση το δημοσίευμα, η Deloitte ανακάλυψε την επίθεση το Μάρτιο του 2017, αλλά πιστεύεται πως οι χάκερ μπορεί να είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα της τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2016.

Εκτός από τα email, οι χάκερ ενδέχεται να είχαν πρόσβαση και σε κωδικούς, διευθύνσεις IP, αρχιτεκτονικά διαγράμματα και άλλες πληροφορίες. Ορισμένα email είχαν επισυναπτόμενα αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες ασφαλείας και σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η εσωτερική έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η κυβερνοεπίθεση έχει την κωδική ονομασία «Windham». Στην έρευνα μετέχουν ειδικοί που προσπαθούν να αποτυπώσουν που ακριβώς κατευθύνθηκαν οι χάκερ αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη από τις αναζητήσεις που έγιναν.

Πηγή www.euro2day.gr