Στο Ransomware αφιερωμένο το Cyber Insurance & Incident Response Conference 2020

13/12/2020 07:42

 

«Το cyber crime έχει εμφανίσει αυξητική τάση το τελευταίο εξάμηνο, ωστόσο αυτό δεν συνδέεται αποκλειστικά με τον κορωνοιό, καθώς και το 2018 και το 2019 παρατηρήσαμε εκτίναξη των συμβολαίων και αντίστοιχα των απαιτήσεων με τους κυβερνοεγκληματίες να ζητούν τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ για λύτρα. 

Παρόλα αυτά η απομακρυσμένη εργασία που επιβλήθηκε λόγω covid-19, η χρήση προσωπικών υπολογιστών με λιγότερο ασφαλή συστήματα έχει αυξήσει τις cyber επιθέσεις και αντίστοιχα τις απαιτήσεις», υποστήριξε από την πλευρά της η κ. Lindsey Nelson, Cyber Development Leader, στην εταιρεία CFC Underwriting, με έδρα το Λονδίνο. 

Σύμφωνα με τον ίδια «κλειδί» αποτελεί το ανθρώπινο λάθος: Πολλοί εργαζόμενοι συχνά ακολουθούν κακόβουλα links με πολύ αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις. Οι δράστες αποκτούν με τον τρόπο αυτό πρόσβαση σε πολύτιμα αρχεία, οικονομικές ανακοινώσεις, στα emails των εργαζομένων και στα data της εταιρείας. 

Σε άλλες περιπτώσεις, πολύ συχνά οι δράστες παριστάνουν τους CFOs μιας εταιρείας, ή τους προμηθευτές και ζητούν άμεσες μεταφορές χρημάτων. Εκτιμάται πως την τελευταία περίοδο το 75% των απαιτήσεων συνδέονται με κυβερνοεπιθέσεις λόγω ανθρώπινου λάθους. Ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα απάτης είναι η αποστολή emails στα  οποία οι δράστες παριστάνουν τους εκπροσώπους μεγάλων οργανισμών Υγείας που στέλνουν δήθεν συστάσεις για τα μέτρα κατά της πανδημίας.  

Στο επίκεντρο της συζήτησης του Συνεδρίου βρέθηκαν οι κίνδυνοι που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία μιας εταιρείας, οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν την ομαλή λειτουργία και τη διαθεσιμότητα των συστημάτων της, να επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα και τη φήμη της, καθώς και να βοηθήσει την ανάπτυξη της αγοράς της ασφάλισης cyber insurance, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητά της ως εργαλείο διαχείρισης κινδύνου. 

 

Δείτε τον Απολογισμό του συνεδρίου κάνοντας κλικ εδώ

Πηγή https://ethosevents.eu/apologismoi/2nd-ciir-apologismos/