PwC: Η αγορά cyber insurance θα τριπλασιαστεί έως το 2020

15/09/2015 07:52

cyber7

Ηαγορά των ασφαλειών κατά των κινδύνων που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο εκτιμάται ότι θα τριπλασιαστεί σε μέγεθος τα επόμενα χρόνια με αποτέλεσμα να φτάσει στα 7,5 δισ. δολάρια ετήσια ασφάλιστρα το 2020.

Αυτό προβλέπει η PwC σε σχετική της έκθεση, τονίζοντας ότι η ασφαλιστική αγορά θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Google, στην περίπτωση που δεν κινηθεί γρήγορα για να αναπτύξει προϊόντα.

Οι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες τιμολογούν ακριβά τις καλύψεις που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο και βάζουν ανώτατο όριο στις δυννητικές ζημιές, αποτρέποντας τις επιχειρήσεις από το να ασφαλιστούν για τους κυβερνοκινδύνους.
Επίσης, η PwC υπογραμμίζει ότι ορισμένες ασφαλιστικές έχουν μείνει εκτός αγοράς, όντας επιφυλακτικές για τους κινδύνους που εμπεριέχονται.

«Αν ο κλάδος αργήσει πολύ, υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί κάποια άλλη εταιρεία που θα μονοπωλήσει την αγορά μειώνοντας επιθετικά τις τιμές ή προσφέροντας πολύ πιο ευνοϊκούς όρους», αναφέρει η PwC.

Η γενιά των millennials – όσοι βρίσκονται μεταξύ 20 και 30 ετών – είναι πολύ πιο πιθανό να εμπιστευτούν ονόματα όπως η Google ή η Apple αντί για τις παραδοσιακές ασφαλιστικές, δήλωσε ο Paul Delbridge, υπεύθυνος του οίκου για την ασφαλιστική αγορά. «Βλέπω την Google να είναι πολύ δημιουργική», τόνισε ο Delbridge.

Οι τεχνολογικές εταιρείες, επίσης, ενδέχεται να είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να τιμολογήσουν τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή www.insurancedaily.gr