Οδηγόs για την εφαρμογή του ISO/IEC 27001 σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών.

05/11/2018 07:25

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι ο Οδηγός Μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη Διαχείριση της Ασφάλειας Πληροφοριών είναι τώρα διαθέσιμος και στα Ελληνικά

 

Λαμβάνοντας υπόψη το αυξανόμενο ενδιαφέρον μετά τη δημοσίευσή του στα αγγλικά και τα γαλλικά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να  δημοσιεύσουμε και την ελληνική έκδοση του Οδηγού σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη Διαχείριση της Ασφάλειας Πληροφοριών. Ο Οδηγός, ο οποίος  βοηθά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στην εφαρμογή του ISO / IEC 27001 για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών, δημοσιεύθηκε από την Small Business Standards -SBS  (τον ευρωπαϊκό οργανισμό που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΜΜΕ στη διαδικασία τυποποίησης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο) και την European DIGITAL SME Alliance( το μεγαλύτερο δίκτυο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών της ηπείρου, που εκπροσωπεί περίπου 20.000 ψηφιακές MME), στο πλαίσιο δράσεων συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των ΜΜΕ σχετικά με τα οφέλη της χρήσης των συγκεκριμένων προτύπων μεταξύ τους.

 

Το ISO / IEC 27001 είναι το διεθνές πρότυπο για τις εταιρείες που χρειάζονται μια ισχυρή προσέγγιση για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών και την ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Με αυτόν τον οδηγό συγκεκριμένα, η DIGITAL SME επιδιώκει να βοηθήσει τις ΜΜΕ να κατανοήσουν καλύτερα το ISO / IEC 27001 και να τους βοηθήσει στην εφαρμογή του.

 

 

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η πρωτοβουλία αυτή, που έχει αποδειχθεί επωφελής για όλες τις ΜΜΕ που βασίζονται σε τεχνολογικά στοιχεία, αναπτύσσεται ραγδαία” – είπε ο κ. Oliver Grün, Πρόεδρος της DIGITAL SME – “Ελπίζουμε ότι η ελληνική έκδοση θα φτάσει ακόμη σε περισσότερες ΜΜΕ, και υποσχόμαστε να κάνουμε το καλύτερό δυνατό για να προωθήσουμε, αυτή την χρονιά, περαιτέρω τον Οδηγό μας και τη χρήση προτύπων μεταξύ της κοινότητας των ΜΜΕ στην Ευρώπη ».

 

Ο Οδηγός περιγράφει μια σειρά πρακτικών δραστηριοτήτων που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στη δημιουργία ή την αύξηση των επιπέδων ασφάλειας πληροφοριών σε μια ΜΜΕ. Δημιουργήθηκε από εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών, οι οποίοι διορίστηκαν από αναγνωρισμένους εμπορικούς οργανισμούς ΜΜΕ και ψηφιακής ασφάλειας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Αξιοσημείωτα ο Γιάννης Γιανναράκης από την HAMAC τονίζει ότι “Σήμερα, το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι μια βιομηχανία από μόνη της, οι επιθέσεις σε ευαίσθητες πληροφορίες συμβαίνουν σε καθημερινή βάση απειλώντας οργανισμούς και εταιρείες ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Η καλύτερη άμυνα είναι η γνώση. Είναι επομένως ζωτικής σημασίας οι ΜΜΕ να γνωρίζουν σε ποιες απειλές εκτίθενται και να προετοιμαστούν ανάλογα. ”

 

Κατεβάστε εδώ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ έκδοση του Οδηγού ΜΜΕ για την εφαρμογή του ISO / IEC 27001 που αφορά τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ