H Cromar χορηγός της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας

05/02/2022 10:08

No alternative text description for this image

H Cromar θα είναι χορηγός της  Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, η οποία θα  διαγωνισθεί στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security  Challenge 2022 το Νοέμβριο 2022 στη Βιέννη.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη μιας νέας γενιάς ταλέντων στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, μέσω μιας σειράς απαιτητικών δοκιμασιών. Οι χώρες που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτή τη διαγωνιστική δοκιμασία εκπροσωπούνται από μία και μοναδική ομάδα, που αποτελείται από δέκα άτομα, τους προπονητές και τον αρχηγό.

Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Με επικεφαλή τον καθηγητή του τμήματος κ. Χρήστο Ξενάκη, μια εξειδικευμένη ομάδα εθελοντών που ασχολούνται με τον χώρο της κυβερνοασφάλειας προετοιμάζουν ήδη την ελληνική συμμετοχή για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ECSC 2022, αποβλέποντας σε μία υψηλή διάκριση.

Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

Περισσότερες πληροφορίες για την δραστηριότητα της ομάδας μπορείτε να δείτε στο https://ecsc.gr/index.php/en/front-page/