Επίσημη παρουσίαση της Ελληνικής αποστολής στον 4ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

03/10/2018 19:19

Με μεγάλη επιτυχία σε ειδική εκδήλωση το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έλαβε χώρα η επίσημη παρουσίαση της Εθνικής  ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security  Challenge 2018, 15 – 17 Οκτωβρίου 2018 στο Λονδίνο.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), ενώ υποστηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής. Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτωντου Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής κος Ιωάννης Θεοδωρίδης, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη,  οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη εξειδίκευσης και εστίασε στις μεγάλες επαγγελματικές προοπτικές που δίνει ο χώρος της κυβερνοασφάλειας.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Tμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής κος Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης, παρουσίασε τις δραστηριότητες του Τμήματος, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει  ο τομέας της κυβερνοασφάλειας σήμερα.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς, κος Χρήστος Ξενάκης, παρουσίασε τη διαδικασία του διαγωνισμού τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο .

Η δεκαμελής ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό προπονείται από μία ομάδα διακεκριμένων ειδικών σε θέματα κυβερνοασφάλειας, τη GREUNION, και την ανοιχτή πλατφόρμα cybertraining, Hack the Box που παρουσίασε ο Θωμάς Τουμπούλης. Η παρουσίαση της 10μελούς εθνικής ομάδας έγινε από τον αρχηγό της ομάδας και διευθυντή του Secnews.gr, κο Κώστα Βαβούση.

Το μεγάλο στοίχημα πλέον θα δοθεί 15-17 Οκτωβρίου 2018, στο Λονδίνο.

Μεγάλοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι χορηγοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και υποστηρίζουν ενεργά την Ελληνική εθνική ομάδα κυβερνοασφάλειας, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία της. Πιο συγκεκριμένα:

Diamond Sponsors: ADACOM, UBITECH
Diamond Transportation Sponsor: Aegean Airlines
Platinum Sponsor: Όμιλος Quest (Info Quest Technologies, Uni Systems)
Gold Sponsors: Algosystems, IDE – INTRACOM Defense Electronics
Silver Sponsors: Thales
Supporters: devolo, GReunion, Hack The Box, Netsquare, The Cube, Yenkee, Cyber Noesis, Αθήνα – Διεθνής Αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος
Media Sponsors: Biztech.gr, Epixeiro.gr, Huffington Post, IT Professional Security, NetFax, Netweek,, SecNews, Spoudazo.gr, Tech Matrix

Περισσότερα για την εθνική μας ομάδα και το διαγωνισμό θα βρείτε:

Website: www.ecsc.gr