Χτύπημα και στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου από τους Anonymous!

07/05/2016 20:14

Χτύπημα και στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου από τους Anonymous!

Μετά την Τράπεζα της Ελλάδας οι ακτιβιστές εξαπέλυσαν νέα κυβερνοεπίθεση. Οι ''Anonymous'' έριξαν χθες το βράδυ (5 Μαϊου) την ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου με επίθεση DDoS (Distributed Denial of Services: Κατανεμημένη Άρνηση Υπηρεσιών)!

 

Το χτύπημα έγινε στα πλαίσια της επιχείρησης OpIcarus (κωδική ονομασία των ακτιβιστών), η οποία ανακοινώθηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο και ξεκίνησε πάλι τον Μάρτιο κι έχει στόχο τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλον τον κόσμο.

 

Οι Anonymous θεωρούν ότι οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι μέσα στη διαφθορά και για να ενισχυθεί η διαμαρτυρία τους εναντίον τους ο πόλεμος πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα.

 

Η επίθεση DDoS έγινε χθες το βράδυ και η ιστοσελίδα της Τράπεζας (centralbank.gov.cy) αναγκάστηκε να μείνει offline. Δεν είναι σαφές για πόσο έμεινε κάτω αλλά στο screenshot που κοινοποίησαν οι ίδιοι οι hackers φαίνεται ότι ήταν ήδη για 35 λεπτά.


Η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ήταν οι πρώτες που χτυπήθηκαν στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης των Anonymous και σύμφωνα με τους χακτιβιστές θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές, έχοντας απειλήσει και ανοιχτά την Τράπεζα της Αγγλίας και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 

Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου είναι πάλι διαθέσιμη αλλά όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι ακτιβιστές, σκοπεύουν να την ξανά χτυπήσουν τις επόμενες μέρες!

 

Ένας από τους ακτιβιστές των Anonymous δήλωσε: "Οι τράπεζες την έχουν βγάλει καθαρή από δολοφονίες, απάτες, συνωμοσίες, κερδοσκοπία από πολέμους, ξέπλυμα χρημάτων για τρομοκράτες και καρτέλ ναρκωτικών . Έχουν στείλει εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους χωρίς φαγητό και καταφύγιο και με επιτυχία έχουν αγοράσει όλες τις κυβερνήσεις μας για να μας κάνουν να σιγήσουμε. Είμαστε η φωνή αυτών που δεν μπορούν να μιλήσουν! Είμαστε ενωμένοι για να προβάλλουμε αντίσταση. Οι επιθέσεις που έγιναν στις Κεντρικές Τράπεζες αυτές τις μέρες έγιναν για να υπενθυμίσουν στους ανθρώπους ότι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε σε μια ανοιχτή κι ελεύθερη κοινωνία είναι οι τράπεζες.Οι τραπεζίτες είναι το πρόβλημα και το OpIcarus είναι η λύση."