Bring Your Own… Danger!

16/06/2016 14:24

Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, όπου οι εταιρείες απαιτούν από τους υπαλλήλους να είναι πιο παραγωγικοί και καθώς οι κινητές συσκευές ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας αλλά και στην προσωπική μας ζωή, το φαινόμενο «Bring Your Own Device» βρίσκει εφαρμογή στις περισσότερες σύγχρονες επιχειρήσεις.

 

Η εποχή που οι υπάλληλοι χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά τις εταιρικές συσκευές για την πραγματοποίηση των εργασιών, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, μιας και η χρήση προσωπικών κινητών συσκευών για την υλοποίηση των εργασιών αυξάνεται ραγδαία. Ημερολόγιο, email, τηλεφωνικός κατάλογος, εταιρικά αρχεία, μπορούν να είναι πλέον προσβάσιμα από οποιαδήποτε μη εταιρική συσκευή και διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή.

 

Παρόλα αυτά, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι σημαντικότερες ανησυχίες γύρω από την εφαρμογή του BYOD, σύμφωνα με σχετική έκθεση της «Forrester», αφορούν τομείς της ασφάλειας: Mobile device security, Data breach security, Mobile data security και Mobile application security, βρίσκονται στην κορυφή των «προβληματισμών» της έρευνας «Key strategies to capture and measure the value of consumerization of IT».

 

Έτσι λοιπόν, ακόμα κι αν λάβουμε ως δεδομένο ότι το τοπίο στον επαγγελματικό τομέα έχει αλλάξει ριζικά, ο σκεπτικισμός και οι ανησυχίες των τμημάτων ΙΤ, αυξάνονται διαρκώς μιας και έρχονται αντιμέτωποι με νέες απειλές που προκύπτουν από την εφαρμογή νέων τάσεων όπως το BYOD.

 

Διασφαλίστε την ασφάλεια των προσωπικών συσκευών των υπαλλήλων σας και των εταιρικών σας δεδομένων ταυτόχρονα, με τη σειρά επαγγελματικών λύσεων της Bitdefender. Επιλέξτε μεταξύ Business Security, Advanced Business Security και Enterprise Security τη λύσης GravityZone που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας.

 

Διότι η τακτική του Bring Your Own Device, μπορεί να βρίσκει διαρκώς περισσότερους οπαδούς ανάμεσα στους εργαζόμενους σε κάθε λογής επιχειρήσεις και οργανισμούς… Αν όμως δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, μπορεί να πάρει τη μορφή «ωρολογιακής βόμβας» και να μετατραπεί σε «Bring Your Own Danger»!

 

Κωνσταντίνος Καρβέλας, MBI , ISS Consultant 

Sales Engineer Sr. Manager
Bitdefender Certified Technical & Sales  Specialist