Αυτή είναι η εικόνα μιας ηλεκτρονικής επίθεσης τύπου DDoS

08/10/2015 06:01

Ακούμε κατά καιρούς για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις τύπου DDoS, αλλά λίγοι γνωρίζουμε τι πραγματικά είναι. Χάρη στους μηχανικούς του γνωστού VLC media player, τώρα μπορούμε να δούμε πως πραγματοποιείται!

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνεται η δικτυακή δραστηριότητα στα συστήματα αυτού που δέχεται την επίθεση, εν προκειμένω η εταιρεία VideoLan που κατασκευάζει το VLC media player.

 

Οι servers της εταιρείας στη διεύθυνση get.videolan.org δέχονται περίπου 400 αιτήσεις το δευτερόλεπτο και οι μηχανικοί ασφαλείας αναγνωρίζοντας το πρότυπο των συγκεκριμένων επισκέψεων που παρέπεμπαν σε επίθεση κατάφεραν να τη σταματήσουν.

 

Συνήθως, οι servers της Videolan δέχονταν έως 200 αιτήματα το δευτερόλεπτο για το κατέβασμα του VLC, κίνηση που αντιστοιχεί σε όγκο δεδομένων με ρυθμό σχεδόν 30Gbps. Ένας ρυθμός της τάξης των 50-60Gbps, ανάλογος της επίθεσης που δέχτηκε η εταιρεία, μπορεί να "κατεβάσει" ακόμη και τραπεζικά συστήματα, ενώ στην μαζική επίθεση που καταγράφηκε ένα μήνα πριν ως η μεγαλύτερη στην ιστορία, ο ρυθμός των δεδομένων έφτασε τουλάχιστον τα 75 Gbpsκαι για κάποιους άλλους τα 300 Gbps.

 

Ποιος και γιατί επιτέθηκε στη Γαλλική εταιρεία δεν είναι γνωστό, αλλά οι συνεργάτες τής Videolan κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση με αποτελεσματικό τρόπο, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και το βίντεο για να δούμε οπτικοποιημένη μία επίθεση DDoS.

https://youtu.be/hNjdBSoIa8k

Πηγή https://gr.pcmag.com/