Απόρρητες πληροφορίες της Amazon φαίνεται πως έδιναν με το αζημίωτο υπάλληλοί της

18/09/2018 07:31

Η Amazon ερευνά το ενδεχόμενο εργαζόμενοί της να πούλησαν απόρρητες πληροφορίες σε τρίτες εταιρείες, ανακοίνωσε χθες ο διαδικτυακός κολοσσός, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Wall Street Journal. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία όμως δεν έδωσε αριθμούς, εργαζόμενοι στην Amazon, συνήθως μέσω τρίτων, πουλούσαν εσωτερικά δεδομένα και άλλες απόρρητες πληροφορίες σε εμπόρους που πουλούσαν τα προϊόντα τους στον ιστότοπο του αμερικανικού κολοσσού προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. 

Από τον ιστότοπο της Amazon μπορεί κανείς να αγοράσει προϊόντα απευθείας από την εταιρεία, αλλά και άλλα από πολλούς άλλους πωλητές. 

«Διεξάγουμε ενδελεχή έρευνα για τις καταγγελίες», επεσήμανε η Amazon.

Υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοί της υποχρεούνται να τηρούν αυστηρούς εμπορικούς και δεοντολογικούς κανόνες, μια εκπρόσωπος της εταιρείας επεσήμανε ότι η Amazon διαθέτει «εξελιγμένα συστήματα για να περιορίζει και να ελέγχει την πρόσβαση σε πληροφορίες». 

Οποιοσδήποτε παραβιάζει τους κανόνες αυτούς κινδυνεύει να αντιμετωπίσει «ποινικές διώξεις, ανάλογα με την περίπτωση». 

 

Σε ό,τι αφορά τρίτους πωλητές «διαθέτουμε πολιτική μηδενικής ανοχής αναφορικά με την κατάχρηση του συστήματός μας και αν εντοπίσουμε κακόβουλους χρήστες που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους πρακτικές, λαμβάνουμε άμεση δράση εναντίον τους», πρόσθεσε. 

 

17/09/2018 10:41 ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Πηγή: Απόρρητες πληροφορίες της Amazon φαίνεται πως έδιναν με το αζημίωτο υπάλληλοί της https://hellasjournal.com/2018/09/aporrites-plirofories-tis-amazon-fainetai-pos-edinan-me-to-azimioto-ypalliloi-tis/