Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ασφαλείας για τα wearables του Γιώργου Πολύζου

22/01/2016 06:37

Οι εταιρείες WISeKey και Kaspersky Lab ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ασφάλεια των wearables κάθε είδους από τους ψηφιακούς εγκληματίες.

Με τα «έξυπνα» ρολόγια, τα fitness tracker και τα wristband πληρωμών να αναμένεται ότι θα χρησιμοποιούνται για μία στις πέντε mobile πράξεις πληρωμών μέχρι το 2020 (ποσό που αντιστοιχεί σε 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως), είναι αναπόφευκτο ότι οι συσκευές αυτές θα αναδειχθούν σ’ έναν όλο και πιο «δημοφιλή» στόχο ψηφιακών επιθέσεων, σύμφωνα με τη WISeKey και την Kaspersky Lab.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν τεχνολογίες, οι οποίες θα ενσωματώσουν στις νέες wearable συσκευές έλεγχο ταυτότητας και κρυπτογράφηση δεδομένων εις βάθος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνδέονται με ασφάλεια, να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν οικονομικά δεδομένα.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των συσκευών, μια τάση γνωστή ως Internet of Things (IoT), έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ριζικά το τοπίο για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Η αγορά των διασυνδεδεμένων wearables και μόνο εκτιμάται ότι θα αυξάνεται κατά 35% ετησίως. Ωστόσο, πολλές διασυνδεδεμένες συσκευές και τα δεδομένα που ανταλλάσσουν παραμένουν ανησυχητικά απροστάτευτα, κάτι που θα γίνει ακόμη πιο σοβαρό, όσο θα αυξάνεται ο αριθμός των συσκευών του είδους που θα χρησιμοποιούνται για πληρωμές.

Moto-360-Android-Wear

Οι premium κατασκευαστές ρολογιών, όπως ο οίκος Bulgari, ενσωματώνουν ήδη το WIS.WATCH, ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λογισμικό ασφάλειας της WISeKey, στα διασυνδεδεμένα ρολόγια τους. Αυτό επιτρέπει στον πελάτη να αναγνωρίσει και να ελέγξει με ασφάλεια την ταυτότητα της συσκευής του, να τη συνδέσει με άλλες συσκευές, όπως το smartphone του, καθώς και να αποκτήσει πρόσβαση σε εφαρμογές, προσωπικά δεδομένα και ασφαλείς υποδομές αποθήκευσης στο cloud.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, το software development kit της Kaspersky Lab για την ασφάλεια των φορητών συσκευών θα περιλαμβάνεται στη λύση αυτή, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και ανοίγοντας το δρόμο για υπερ-ασφαλείς πληρωμές μέσω φορητών συσκευών.

Η συνεργατική λύση θα βασίζεται στη λύση Cryptographic Root of Trust for IoT και στην τεχνολογία NFCTrusted της WISeKey. Μεταξύ τους, οι τεχνολογίες αυτές εξασφαλίζουν την αυθεντικότητα, την εμπιστευτικότητα και την ακεραιότητα των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η λύση Cryptographic Root of Trust έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 2,6 δισεκατομμύρια επιφάνειες εργασίας, browsers, φορητές συσκευές, SSL πιστοποιητικά και διασυνδεδεμένες συσκευές.

Πηγή www.pestaola.gr