Αν ο Άγιος Βασίλης δεν είχε Cyber Insurance του Νίκου Γεωργόπουλου, ΜΒΑ CyRM

28/12/2015 12:28

O Άγιος Βασίλης δέχθηκε επίθεση από hackers οι οποίοι δεν αγαπούν τα Χριστούγεννα (οι hackers ονομάζονταν skroutzonimus μάλλον τους ειχε βάλει ο Σκρουτζ) και έχασε τη λίστα των ατάκτων που διατηρεί με την αιτιολογία μη αποστολής δώρου.

 

Οι hackers προχώρησαν περαιτέρω σε δημοσίευση μέρους της λίστας σε διάφορους ιστότοπους, εκβίασαν τον άγιο Βασίλη ζητώντας λύτρα σε bitcoin για να μην προχωρήσουν σε πώληση προσωπικών δεδομένων διάσημων μελών της λίστας στην μαύρη αγορά (dark net), και σε defacement του site του.

 

Επίσης σε περιπτωση που ενημερώσει για τον εκβιασμό την αστυνομία  θα εκτελέσουν κυβερνοεπίθεση και θα βγάλουν εκτός λειτουργίας τα συστήματα διαχείρισης διανομής & παραγωγής των δώρων με αποτέλεσμα την καταστροφή της φήμης του, φήμη που δημιούργησε με αγώνες και κόπους πολλών ετών.

 

Ο Άγιος Βασίλης βρέθηκε σε πολλή δύσκολη θέση και για μια στιγμή σκέφτηκε ότι, οτι είχε κτήσει μέχρι σήμερα θα καταστρεφόταν και ζήτησε να συναντηθούν ολα τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων που είχε συστήσει,των οποίων στόχος τους ήταν πάντοτε η έγκαιρη και αποτελεσματική αποστολή των δώρων που ζητούσαν τα παιδιά από όλα τα μέρη του  κόσμου.

 

Στην Ομάδα μέλη ήταν ο:

  • Μηχανικός Παραγωγής & Διανομής
  • Δικηγόρος
  • Υπεύθυνος Ασφάλειας  Πληροφοριών
  • Διευθυντής Επικοινωνίας & Marketing
  • Οικονομικός Διευθυντής
  • Υπεύθυνος Κανονιστικής Συμμόρφωσης
  • Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων
  • Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων

 

Οταν βρέθηκαν όλοι μαζί ο καθένας άρχισε να λέει πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ο θυμωμένος άγιος Βασίλης ζήτησε να εφαρμοστεί το πλάνο Επιχειρησιακής Συνέχειας της Εταιρίας.

 

Ο  Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων  ενημέρωσε τα μέλη της ομάδας ότι μπορούν να ζητήσουν την βοήθεια ειδικών που διαθέτει η ασφαλιστική εταιρία στην οποία είναι ασφαλισμένοι όμως αυτό δεν θα έπρεπε να διαρρεύσει γιατί το συμβόλαιο κάλυπτε και λύτρα σε περίπτωση εκβιασμού.

 

Ζήτησαν βοήθεια από την ασφαλιστική η οποία έστειλε για να τους βοηθήσουν ενα εξειδικευμένο δικηγόρο και εναν ειδικό στην εξιχνείαση ηλεκτρονικών εγκλημάτων.

 

Με τον ερχομό των ειδικών άρχισαν να υλοποιούν το σχέδιο που είχαν, ενημέρωσαν τις αρχές, σταμάτησαν την διαρροή δεδομένων και ελαβαν επιπλέον μετρα προστασίας για τα συστήματά τους.

 

Κάλεσαν τους εξειδικευμένους στην διαχείριση κρίσεων και έστησαν το επικοινωνιακό πλάνο της εταιρίας και ξεκίνησαν την ενημέρωση των πελατών της λίστας ατάκτων.

 

Μερικά από τα μέλη της λίστας ατάκτων ζήτησαν αποζημίωση από τον άγιο Βασίλη και οδήγησαν την υπόθεσή τους στα δικαστήρια.

 

Τελικά ο Αγιος Βασίλης κατάφερε με την βοήθεια ειδικών να συμβιβαστεί με τα μέλη της λίστας ατάκτων δινοντάς τους την δυνατότητα να λαμβάνουν τα επόμενα χρόνια κανονικά τα δώρα τους αν συμμορφωθούν, να μην δωσει λύτρα στους  skroutzonimus και να συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά τα δώρα που του ζητούν.

 

*Η ιστορία είναι φανταστική μπορεί να συμβεί όμως σε οποιαδήποτε πραγματική εταιρία.

 Email: ngeorgopoulos@outlook.com