20χρονος... τζίνιους αγόρασε από Ρώσους χάκερ κωδικούς πιστωτικών καρτών μέσω Dark Web. Πωλούνται 127.000 πιστωτικές

13/12/2016 06:50

Ένας 20χρονος χάκερ, ο οποίος παρουσιάζεται από την αστυνομία ως… τζίνιους, συνελήφθη την Τετάρτη στη Λάρισα με την κατηγορία ότι αγόραζε μέσω Dark Web” (σκοτεινό διαδίκτυο) κωδικούς πρόσβασης πιστωτικών καρτών.

Στη συνέχεια, φέρεται να πραγματοποιούσε συναλλαγές εν αγνοία των κατόχων των πιστωτικών καρτών. Τα άτομα που πουλούσαν μέσω «dark web» τους κωδικούς πρόσβασης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, Ρώσοι χάκερ που έχουν τέτοια τεχνογνωσία που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν από τις ρωσικές Αρχές.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από καταγγελία 30χρονης από τη Λάρισα που ανέφερε ότι η τράπεζά της εμφάνιζε να έχει κάνει συναλλαγές (ηλεκτρονικές αγορές) τις οποίες δεν γνώριζε. Έτσι, απευθύνθηκε στην Αστυνομία, η οποία εκίνησε τις έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη του 20χρονου στο σπίτι του στη Λάρισα. Ο 20χρονος περιγράφεται ως… τζίνιους και προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προχώρησε στις πράξεις αυτές για βιοποριστικούς λόγους αλλά κυρίως διότι το έβλεπε σαν πρόκληση. Οι ιστοσελίδες στις οποίες περιηγούνταν για να αγοράσει κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης πουλούσαν στοιχεία 127.000 πιστωτικών καρτών από όλο τον κόσμο. Οι χάκερ έδιναν πρόσβαση στους πελάτες τους για 48 ώρες και στη συνέχεια κλείδωναν και πάλι τους κωδικούς. Ο χρήστης πλήρωνε από εφτά έως 20 δολάρια για να αγοράσει έναν κωδικό. Μετά την πληρωμή είχε πρόσβαση σε στοιχεία όπως το πιστωτικό όριο της κάρτας και τη χώρα προέλευσής της.

Στο διάστημα που είχε στην κατοχή του τα στοιχεία της 30χρονης, ο δράστης πραγματοποίησε 19 συναλλαγές ύψους 2.928 ευρώ. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν στη συνέχεια ότι είχε αγοράσει και τους κωδικούς ενός 36χρονου από τον Πειραιά.

Αυτό που οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή του ήταν η αγορά αναλωσίμων ειδών για ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία ο δράστης ζήτησε να παραδοθούν στην οικία του μέσω courrier. Έτσι εντοπίστηκε η κατοικία του και η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.

Πηγή https://www.huffingtonpost.gr/