Tο hacking πλήττει τα μικρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

25/07/2016 11:16

Στο στόχαστρο των hackers έχουν μπει για τα καλά οι μικροί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία της Beazley οι κυβερνοεγκληματίες στο πρώτο εξάμηνο του 2016 σχεδόν διπλασίασαν τα χτυπήματα προς τα εν λόγω ιδρύματα. Συγκρίνοντας τα καταγεγραμμένα στοιχεία του 2015 οι επιθέσεις σε κακόβουλο λογισμικό και hacking που διαχειρίστηκε η Beazley έφτασαν από το 27% το 2015 σε 43% το 2016.

Από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βίωσαν επιθέσεις, το 81% ήταν χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί με ετήσια έσοδα που δεν ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια δολάρια, ποσοστό που το 2015 έφτανε μόλις στο 54% των συνολικών επιθέσεων.

beazley_1

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους η Beazley διαχειρίστηκε 955 παραβιάσεις δεδομένων για λογαριασμό των πελατών της (611 το 2015) και 139 από αυτές είχαν ως στόχο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με έσοδα κάτω από 35 εκατομμύρια δολάρια.

Η Katherine Keefe, επικεφαλής της Beazley των υπηρεσιών των Beazley "Breach Response Services" ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων δείχνουν ότι οι οργανισμοί πρέπει να διαθέτουν σχεδιασμό για να ανταποκριθούν στο ενδεχόμενο παραβίασης. «Η μεγάλη αύξηση που έχουμε παρατηρήσει σε μικρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι αξιοσημείωτη. Μικρότερες τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις που έχουν συνήθως μικρότερες άμυνες ενάντια σε αυτές τις παραβιάσεις γίνονται συχνότερα στόχοι και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Πηγή www.insurancedaily.gr