To (ISC)2 Hellenic Chapter παρέχει υποστήριξη στους Έλληνες επαγγελματίες ασφάλειας, με προγράμματα κατάρτισης ως (ISC)² Official Training Provider

24/02/2016 06:38

Το Chapter καλεί  όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ξεκινώντας με την πρώτη προγραμματισμένη εκπαίδευση(ISC)2CISSP το Μάρτιο.

 

Οι επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, των υποδομών, του λογισμικού και των δεδομένων έχουν πλέον πρόσβαση στα επίσημα εκπαιδευτικά προγράμματα (ISC)²® καθώς το (ISC)² Hellenic Chapter ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πλέον επίσημος πάροχος προγραμμάτων κατάρτισης: (ISC)² Official Training Provider (OTP). Το Ελληνικό Chapter θα προσφέρει μαθήματα προκειμένου να υποστηρίξει τους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για την gold standard πιστοποίηση Certified Information Systems Security Professional (CISSP®). Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να συμμετάσχουν για να μάθουν περισσότερα στο επερχόμενο Chapter meeting στο χώρο του OTE Academy (Πέλικα και Σπάρτης 1 στο Μαρούσι), 24 Φεβρουαρίου 2016 (https://isc2-chapter.gr/index.php/events)

 

Η έρευνα του 2015, που διενήργησε το (ISC)² με τίτλο «Global Information Security Workforce Study» και αφορούσε στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό στην ασφάλεια πληροφοριών προέβλεψε έλλειψη 1,5 εκατομμυρίων επαγγελματιών ασφάλειας μέχρι το 2020, καθώς οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν ραγδαία αύξηση τόσο του αριθμού όσο και της πολυπλοκότητας των απειλών και του malware. Η διατήρηση των βέλτιστων πρακτικών, μέσα στο ολοένα εξελισσόμενο τοπίο των απειλών, απαιτεί ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και να επεκτείνουν συνεχώς τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Το (ISC)² Hellenic Chapter που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 και ηγείται από ένα διοικητικό συμβούλιο από CISSPs, προσφέρει την απαραίτητη δικτύωση αλλά και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που είναι ανοικτές σε όλους τους φοιτητές και τους επαγγελματίες του χώρου. Ως αναγνωρισμένος φορέας (ISC)² OTP, το (ISC)² Hellenic Chapter θα ενισχύσει περαιτέρω την υποστήριξη αυτή, με προγραμματισμένα σεμινάρια (ISC)² CBK®  ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα πρώτα μαθήματα θα καλύψουν και τους οκτώ τομείς του CISSP. Όλα τα μαθήματα είναι υπό την καθοδήγηση των πιστοποιημένων μελών του (ISC)² που έχουν περάσει από μία διαδικασία εκπαίδευσης προκειμένου να είναι εγκεκριμένοι εισηγητές των σεμιναρίων αυτών.

 

«Έχοντας μια επίσημη πιστοποίηση είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους Έλληνες και όχι μόνο, επαγγελματίες της ασφάλειας, αφού τους δίνει  περισσότερες δυνατότητες για επαγγελματική εξέλιξη στον κλάδο», σημειώνει ο Κώστας Παπαδάτος, πρόεδρος του (ISC)² Hellenic Chapter. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ανταγωνιστική υποστήριξη στην υφιστάμενη επαγγελματική κοινότητα και να καλύψουμε την ύλη ενσωματώνοντας την πρακτική εμπειρία από την τοπική αγορά».

 

«Η πρωτοβουλία του Ελληνικού Chapter αποδεικνύει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ελληνικής κοινότητας του (ISC)²», προσθέτει ο Faisal Malik, επικεφαλής του Business & Market Development (EMEA) του (ISC)². «Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες που γίνονται στην ανάπτυξη επαγγελματικών προγραμμάτων και στην επαγγελματική αναγνώριση που μπορεί να προσφέρει η επίσημη πιστοποίηση».

 

Οι πιστοποιήσεις του (ISC)² επιβεβαιώνουν την ολοκληρωμένη επαγγελματική γνώση και εμπειρία στους κρίσιμους τομείς για την ανάπτυξη και την προστασία των συστημάτων και των δεδομένων στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον. Αποδεικνύουν επίσης τη δέσμευση για συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών βοηθώντας έτσι και τους εργοδότες τους να συμβαδίζουν με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις όσον αφορά στη διαχείριση του κυβερνοχώρου, των δεδομένων και πληροφοριών, του λογισμικού και της ασφάλειας των υποδομών. Για να γίνει κανείς πιστοποιημένο μέλος, θα πρέπει ως υποψήφιος να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις εξετάσεις, να εγκριθεί από άλλο πιστοποιημένο μέλος του (ISC)² και να αποδεχτεί τον κώδικα δεοντολογίας που διέπει το (ISC)². Οι φοιτητές, έχουν την ευκαιρία να γίνουν συνεργάτες (Associates) του (ISC)² μέχρι να αποκτήσουν την απαιτούμενη εργασιακή εμπειρία για πιστοποίηση (ISC)². Η πιστοποίηση CISSP απαιτεί πέντε χρόνια εμπειρίας σε δύο από τους οκτώ τομείς που καλύπτονται από την ύλη του CISSP CBK.

Το (ISC)² Hellenic Chapter έχει προγραμματίσει το 1ο σεμινάριο για τον μήνα Μάρτιο 2016:

Official (ISC)² CISSP CBK Training Seminar

  • Ημερομηνία:28/03/2016-01/04/2016
  • Τοποθεσία: OTE Academy, Πελίκα και Σπάρτης  1, Μαρούσι

Περισσότερες πληροφορίες: www.isc2-chapter.gr