Συνεργασία Beazley & Munich Re στην αγορά ασφάλισης Cyber Insurance.

11/04/2016 14:01

     

Beazley και η Munich Re συνασπίζονται για να δώσουν μια νέα σημαντική ώθηση στην αγορά της ασφάλισης Cyber Insurance. Η κίνηση αυτή έρχεται παρά την αυξανόμενη ανησυχία ότι η ασφαλιστική βιομηχανία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με ζημιές τεράστιου κόστους σε περίπτωση επιθέσεων μεγάλης κλίμακας.

 

Ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα ο οποίος ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του, θα αναγκάσει τις εταιρείες να αναφέρουν τις λεπτομέρειες των παραβάσεων στον κυβερνοχώρο στις ρυθμιστικές αρχές εντός 72 ωρών, στους πελάτες που επηρεάζονται, και θα τις φέρει αντιμέτωπες με πρόστιμα τα οποία μπορούν φθάσουν έως το 4% του τζίρου τους με μέγιστο τα €20εκ, αναμένεται να ωθήσει τη ζήτηση ασφάλισης Cyber Insurance ακόμη περισσότερο.

 

Beazley και Munich Re έχουν ως στόχο να επωφεληθούν από αυτή την ανάπτυξη της αγοράς ασφάλισης cyber insurance, προσφέροντας tailor-made λύσεις και διπλασιάζοντας το ποσό κάλυψης που προσφέρουν. Το ποσό ασφάλισης θα αυξηθεί από $50 εκ σε $100 εκ το ύψος του οποίου πολλοί λίγοι ασφαλιστές μπορούν σήμερα να  προσφέρουν

 

Επιμένοντας στην παροχή tailor made λύσεων θα επεκτείνουν την ασφαλιστική κάλυψη που προσφέρουν και στην ασφάλιση ζημιών της εταιρικής περιουσίας που προέκυψαν  από κυβερνοεπιθέσεις καθώς και σωματικές βλάβες κάτι που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονται από τα υφιστάμενα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

 

Η κίνηση αυτή γίνεται παρόλο που άλλοι ασφαλιστές βλέπουν με επιφύλαξη την συγκεκριμένη αγορά και εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το αν η συγκεκριμένη αγορά είναι ευκαιρία ή απειλή για αυτούς.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της αγοράς και τις αναμενόμενες εξελίξεις λόγω της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας η Cromar σχεδίασε την λύση Cyber Secure Solution η οποία υποστηρίζεται από την αγορά των Lloyd’s.

 

Πιο συγκεκριμένα μέσω της λύσης Cyber Secure Solution διατίθεται στην Ελληνική αγορά σε συνεργασία με τους Beazley, μία από τις καλύτερες ασφαλιστικές λύσεις διαχείρισης περιστατικών απώλειας εμπιστευτικών πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων παγκοσμίως το “Beazley Global Breach Solution”.

Tο “Beazley Global Breach Solution” αποτελεί μια συνολική λύση αποτελεσματικής διαχείρισης των κινδύνων παραβίασης συστημάτων και απώλειας δεδομένων και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον κίνδυνο να θιγεί η εταιρική φήμη από πιθανή παραβίαση συστημάτων και απώλεια των δεδομένων αυτών.

Tο “Beazley Global Breach Solution” προσφέρει εκτός από τις χρηματικές αποζημιώσεις πρόσβαση στην Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών του η οποία έχει αντιμετωπίσει πάνω από 3.000 περιστατικά παγκοσμίως και έχει βραβευθεί από την Advisen ως η καλύτερη ομάδα διαχείρισης για το 2015.