Πρόσληψη hackers για εύρεση αδυναμιών στο IoT

27/02/2016 07:39

O Simon Segars, Διευθύνων Σύμβουλος της ARM, προειδοποίησε ότι η ασφάλεια στο IoT δεν θα πρέπει να είναι στις δεύτερες προτεραιότητες των κατασκευαστών και προέτρεψε τον κλάδο να πάρει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του θέματος.
Μιλώντας στο πλαίσιο του MWC, o Segars τονίζει ότι ο μόνος τρόπος να τεθούν όρια ασφαλείας στην αναμενόμενη καταιγίδα επέκτασης δισεκατομμυρίων συσκευών IoT στον κόσμο, είναι τα δικαιώματα ασφαλείας να καθοριστούν από τώρα και όχι σε δεύτερο χρόνο που θα είναι πλέον αργά.
 
Βασικό θέμα για τον CEO της ARM, είναι ότι στην πραγματικότητα οι αδυναμίες και οι απειλές που μπορεί να προκύψουν στο περιβάλλον IoT, δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί επαρκώς και προειδοποίησε ότι οι hackers θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν ρήγματα ασφαλείας και οι πάροχοι και οι κατασκευαστές θα τρέχουν από πίσω.
 
«Τα θέματα ασφάλειας πρόκειται να είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Θεωρώ ότι η δυναμική του IoT είναι τεράστια και ουσιαστικά πρόκειται για μια είσοδο στο άγνωστο. Άρα πρέπει πριν από οτιδήποτε άλλο να οριοθετήσουμε την ασφάλεια και αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Για να τονίσει τη διαφορά μεταξύ της σημερινής κυβερνοασφάλειας σε σχέση με αυτή που θα απαιτείται σε περιβάλλον ΙoT, συμπλήρωσε «Το μειονέκτημα της ασφάλειας λογισμικού που διατίθεται σήμερα, είναι ότι είναι δύσκολο στη χρήση, και στους ανθρώπους δεν αρέσει να συναντούν εμπόδια, ενώ γενικά πιστεύουν ότι δεν είναι στόχοι hackers. Έτσι, ότι ασφάλεια αναπτύξουμε θα πρέπει να είναι ισχυρή και εύκολη να υιοθετηθεί.»
 
Ο Segars είπε επίσης ότι η ARM προετοιμάζεται για την επέκταση στην ασφάλεια του IoT, και πιστεύει ότι τώρα είναι ο καιρός για τους κατασκευαστές συσκευών και τους παρόχους, να πάρουν το θέμα σοβαρά, προτρέποντας σε συνεργασίες με ανοικτά πρότυπα και διαλειτουργικότητα.
 
«Οι εταιρείες θα πρέπει στην πραγματικότητα αρχίσουν να προσλαμβάνουν hackers και δoυν αν μπορούν να προκαλέσουν ρήγμα ασφαλείας στα ΙοΤ προϊόντα».
 
Πηγή:infocom.gr