Χάκαραν το BBC

31/12/2015 16:41

Χάκαραν το BBC

 

Οι υπηρεσίες του BBC στο Ίντερνετ, συμπεριλαμβανομένων των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων του και της τηλεοπτικής πλατφόρμας του iPlayer, διακόπηκαν σήμερα εξαιτίας εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης

Οι υπηρεσίες του BBC στο Ίντερνετ, συμπεριλαμβανομένων των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων του και της τηλεοπτικής πλατφόρμας του iPlayer, διακόπηκαν σήμερα εξαιτίας εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Οι ιστότοποι του BBC, επλήγησαν από τις 9:00 το πρωί ώρα Ελλάδας με πολλούς χρήστες να μην μπορούν να συνδεθούν.

To βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο που εδρεύει στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι επλήγη από μια επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS). Οι επιθέσεις DDoS στοχεύουν ιστοσελίδες πλημμυρίζοντας τους χρήστες με μηνύματα από πολλά συστήματα ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν στην κανονική κυκλοφορία. 

Από την πλευρά του, πάντως, το γραφείο Τύπου του BBC ανακοίνωσε πως δεν θα επιβεβαιώσει ούτε θα διαψεύσει την πληροφορία ότι το δίκτυο επλήγη από κυβερνοεπίθεση. 

"Γνωρίζουμε ότι ένα τεχνικό ζήτημα επηρεάζει την ιστοσελίδα του BBC και αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για να το διορθώσουμε”, ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του BBC. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 13:45 ώρα Ελλάδας, οι ιστoσελίδες του BBC λειτουργούσαν κανονικά. 

Πηγή www.protothema.gr