Ασφαλίζoνται τα Περιστατικά Διαρροής Προσωπικών Δεδομένων;

27/01/2016 11:41

Η 28η Ιανουαρίου έχει ορισθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια έκρηξη στην ποσότητα των δεδομένων που συλλέγονται, υποβάλλονται σε επεξεργασία και αποθηκεύονται από οργανισμούς όλων των τύπων και μεγεθών σε αυτή την διαδικασία συμβάλουμε καθοριστικά εμείς ως χρήστες συσκευών και υπηρεσιών.

 

Οι εταιρείες τόσο μεγάλες και μικρές είναι ανάγκη να κατανοήσουν ποια δεδομένα διαθέτουν και να αξιολογήσουν τον κίνδυνο των εν λόγω δεδομένων.

 

Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά το πόσο πολύτιμα μπορεί να είναι είναι αυτά τα δεδομένα σε επιτιθέμενους. Ενώ οι τιμές στη μαύρη αγορά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ποιότητα, το είδος και την διάρκεια δυνατότητας χρήσης των δεδομένων.

 

Η μαύρη αγορά στην οποία διακινούνται τα δεδομένα και λαμβάνει χώρα η αγοραπωλησία τους παρέχει τα κίνητρα στους επιτιθέμενους να καταναλώσουν αρκετό χρόνο ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε εταιρικά συστήματα.

 

Οι μηχανισμοί προστασίας των δεδομένων που εφαρμόζαμε μέχρι σήμερα μπορούν εύκολα να παρακαμφθούν ακόμη και από μια απροσεξία ενός εργαζόμενου που μπήκε σε μια μολυσμένη ιστοσελίδα ή απάντησε σε ένα e-mail phishing.

 

Η ασφάλιση  Cyber Insurance αποτελεί μια συνολική λύση αποτελεσματικής διαχείρισης των κινδύνων παραβίασης συστημάτων και απώλειας προσωπικών δεδομένων και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειριστούν την αυξανόμενη ευθύνη τους  λόγω της διαχείρισης μεγάλου όγκου προσωπικών δεδομένων των πελατών τους, καθώς και να μετριάσουν τον κίνδυνο να θιγεί η εταιρική φήμη από πιθανή παραβίαση συστημάτων και απώλειας  των δεδομένων αυτών.

 

Οι ασφαλιστικές καλύψεις που προσφέρει είναι:

 

 

  • Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων οι οποίοι υπέστησαν ζημιά λόγω απώλειας των προσωπικών τους δεδομένων από την εταιρία στην οποία τα είχαν δώσει
  • Ανταπόκριση: Έξοδα και Υπηρεσίες διαχείρισης περιστατικών παραβίασης συστημάτων και απώλειας εμπιστευτικών πληροφοριών
  • Διακοπή Εργασιών - Κάλυψη για απώλεια εσόδων λόγω διακοπής της επιχειρηματικής δραστηριότητας από περιστατικά παραβίασης συστημάτων και απώλειας εμπιστευτικών πληροφοριών
  • Κυβερνοεκβιασμός - Κάλυψη για διαχείριση περιστατικών εκβιασμού από απειλές που μπορεί να βλάψουν ένα δίκτυο ή να οδηγήσουν σε διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών

 

Το θέμα των προσωπικών δεδομένων αποτέλεσε θέμα έρευνας της εκπομπής Ορίζοντας με τον Σωτήρη Δανέζη η οποία προβλήθηκε από το Mega και σε αυτήν πήραν μέρος ειδικοί στην συλλογή, διαχείριση, επεξεργασία δεδομένων και ασφάλιση περιστατικων παραβίασης ιδιωτικότητας.

 

Στα βίντεο που ακολουθούν κάνοντας κλικ μπορείτε να δειτε αποσπάσματα της εκπομπής.

 

  


Την εκπομπή  μπορείτε να την δείτε κανοντας κλικ εδώ

Νίκος Γεωργόπουλος ΜΒΑ CyRM

E nikos.georgopoulos@cromar.gr